showcase demo picture

Pri televizor u 2012. testiran, vrijeme za opuštanje uz spuštanje

darco-tv

Da, došlo je opet to vrijeme u godini kada na tržište stižu novi televizori, još bolje slike i još impresivnijih marketinških naziva. Tako ove godine jedan japanski proizvođač svoju “Beskonačno crnu boju u Pro varijanti” nudi pod još impresivnijim imenom “Beskonačno crna boja u Ultra varijanti”. Hmmm, ako se radi o beskonačnoj vrijednosti, što se više može poboljšati? Frekvencija osvježavanja su također porasle i uskoro će prestići toliko godina korak po korak poboljšavane taktove procesora, grafičkih kartica i memorija. Fora je u tome da radilo se o 1000 ili 1600 1920 herca, sve su to u 200 Hz paneli s različitim tehnikama kojima se pozadinsko osvjetljenje upravlja, pali-gasi kako bi se postigle još impresivnije brojke. Jer, na kraju krajeva, brojke su ono što nas uzbudi, zar ne?

Uglavnom, testirao sam jedan osnovni TV koji nije opremljen niti beskrajno crnom bojom, a niti se trudi dostići frekvencije onog jučer predstavljenog procesora – radi se tek o osnovnom modelu atraktivne cijene i dosta dobrih dodatnih mogućnosti.  Cijelu recenziju sam objavio na HDtelevizija stranici pa u njoj možete pronaći ostali info, a ja sada idem učiti slijetati na pistu na havajskom otočju. Što, kako, molim? Da, zaboravio sam reći u digitalnom svijetu u novoj besplatnoj Microsoftovoj igri – Microsoft Flight. Opuštanje u spuštanje, pih ;).

Igre koje sam najviše igrao 2011.

skyrim

Imam jedan rokovnik crnih korica u koji pišem top listu igara koje sam najviše igrao tokom godine koja je na završetku. Liste su znale biti podugačke jer sam prije imao mnogo više vremena za igranje, pa su tako Top 20 liste postale Top 10, pa Top 5, da bi zadnjih godina Top 3 ujedno objedinjavao sve igre koje sam uopće igrao te godine. Ove godine ću listu objaviti ovdje, na svom blogu.

Continue Reading

Za sedmi rođendan World of Warcraft dobiva reklamu s Chuckom Norrisom

Chuck Norrisa jednostavno čovjek mora voljeti. Toliko viceva nemaju sve plavuše svijeta, niti istočnjački filmovi imaju majstora borilačkih vještina koji bi mu bio ravan. Blizzard, proizvođač planetarno popularnog WoW-a je za njegov 7. rođendan odlučio igrače počastiti raznim dodacima u igri, a sve ostale zabaviti kratkom reklamom s onime tko je nabrojao do beskonačnosti dvaput, premašio Flat paket na internetu, proglasio Čakovec prvim Chuck Norris Approved gradom na svijetu. Sada potvrđuje i WoW, pogledajte u reklami kako to izgleda ;).

Nekoliko fotografija s Beauty & Lifestyle Showa

Prošli vikend sam proveo ugodno popodne Beauty & Lifestyle Showu koji se održan u zagrebačkoj Areni. Sajam je to ljepote, zdravlja, wellnesa, mode i rekreacije, a tamo sam otišao pogledati koji su aktualni trendovi, te se zabaviti i usput napraviti nekoliko fotografija modela i slučajnih posjetitelja. Događanja ove vrste su mi idealna za vježbanje slikanja s novim fotoaparatom, posebno otkako sam uložio u bolji objektiv i bljeskalicu. Čovjek uvijek nešto novo nauči kroz praksu, a kod fotografije doista treba imati i malo sreće jer čak i da imam najbolji fotić današnjice u rukama, bez prave kombinacije svjetla i sjene, kompozicije i trenutka, slike mogu ispasti tek prosječne bez onog nečeg što zaintrigira gledatelja. Na sajmu sam imao prilike susresti Nataliju Pricu, Miss Hrvatske za 2011., Anitu Vulin, natjecateljicu druge sezone Top Modela by Vanja Rupena, Vlatka Pokos i još poneko poznato lice. U nastavku sam stavio nekoliko slika na koje sam najviše ponosan kako su ispale, već idući vikend na novih događanjima očekujem da će biti još bolje…

Continue Reading

Majka priroda kontrolira sve, pa tako i veze

…ili možda uopće ne razmišljati o tome i pustiti da se stvari događaju? Iako je zadatak težak, samo treba krenuti i kraj će sam doći? Život uvijek nađe put? Svaka rupa nađe zakrpu? Jao, koliko motivirajućih izjava što sam se naslušao i načitao zadnjih godina, mnoge dobro zapamtio, no život se baš i ne odvija kako bismo htjeli – katkada nas zna dobro deprimirati.

Continue Reading

Najkreativnija greška 404 koju sam susreo do danas…

Znate one situacija kada surfate netom i umjesto da vam se otvori stranica na netom pritisnuti link, pojavi se suhoparna greške s brojkom 404 negdje u naslovu? Da, svi smo ih susreli, jednako ih vole i posjetitelji i administratori no internet je beskrajan, a na putu do beskraja naiđe se na krivi put. Ipak, ne mora krivi put završiti bezličnim zidom, postoje načini da se slijepe ulice ukrase tako da na tren zaboravimo da je na red došlo prebacivanje u rikverc i vraćanje korak unazad. Neki su otišli do te razine da po par dolara prodaju dizajnerski osmišljene takve stranice, a neki jednostavno napišu unikatnu poruku i riješe se muke. Evo jedne koja mi se posebno svidjela:

Prošli ste svoj put u bezdan, ispred vas nema ničega osim usamljenog zmaja. Ako se dogodi da sretnete do biće, to znači da ste dosegli kraj svijeta. Kliknite ovdje da biste se što prije vratili prije no što vas zmaj ulovi!

Originalno, zar ne? ;).

Imate viška novaca i obožavate Povratak u Budućnost – kupite Nike MAG!

Yikes, prošli su me trnci kada mi je stigao eBay Fashion mail sa slikom najpopularnijih tenisica koje nikada nisu puštene u prodaju, no euforiji je ubrzo došao kraj. Naime, zaklada Michael J. Fox u suradnji s Nikeom odlučila je pomoći istraživanja parkinsonove bolesti i izdati 1500 pari ovih jedinstvenih tenisica putem dražbi na eBayu. Početna cijena je bila 0.99 dolara, no taj se iznos ubrzo povećao više stotina puta pa se tako zadnje ponude kreću od cca. 3000 pa do gotovo 5000 dolara. Nisam ni sumnjao da će niz fanova nakon što su 22 godine ih gledali na nogama Martyja M. Flyja poželjeti imati jedan (a možda i koji više) primjerak i biti glavna faca u sadašnjosti i budućnosti. Mogućnost slanja je za sada dostupna samo za SAD, no možda i bolje jer ovako bih mogao i doći u napast zamijeniti svoje Vibram FiveFingers s tenisicama iz 2015. godine. Baš me zanima mogu li se automatski prilagoditi nogama baš kao u filmu?

Nike MAG na eBayu >>

Gdje je nestalo vrijeme za igranje?

Često sam sebe uhvatim kako tokom pisanja vijesti, a posebno recenzija na HD Televiziji vrijeme provodim slušajući glazbu iz PC igara koje sam nekada prije igrao. Diablo, Command & Conquer, Worms, Broken Sword, Monkey Island, Black & White, Warcraft, samo su neki od naslova u čijim su svjetovima prolazile mi minute, a nerijetko i sati. Da, bilo je dosta igranja u mome životu, no ne mogu reći da mi je žao ijednog trenutka što sam proveo za računalom umjesto negdje vani. OK, možda onaj jedan puta kada sam igrao praktički čitavu nedjelju Guild Wars i na kraju izgubio s timom misiju, no i iz toga čovjek nauči lekcije. Čitao sam danas članak na ovu temu na CNN-u, kako većina igrača ne stiže završiti igre koje započne jer su previše digitalno ometani održavanjem svojih blogova, Twitter kanala, Facebook zida i vrta u Farmvilleu. Osim toga, moderne igre imaju snažne mrežne komponente i same u sebi posjeduju chat sustave, razne zajednice itd., a ako se barem malo ne angažirate osjećaj digitalne alijenacije postaje sve prisutniji. Bitno je odrediti prioritete i ako se odlučite odmoriti od ubrzane realnosti zanemarite na tren sve one ikonice na socijalne mreže, bannere i chat prozore i pokrenite igru.  Možda ju nećete moći igrati onoliko dugo kao što je to bio slučaj u studentskim danima, no idite korak po korak, checkpoint po checkpoint, danas i opet malo sutra. Odoh odigrati Bejeweled 3, laku noć internete!