Ljubljana, 30. studenog 2011. -TomTom, vodeći svjetski ponuđač prenosivih navigacijskih rješenja i digitalnih karata, najavio je dolazak višestruko nagrađenog proizvoda TomTom START serije 20 i TomTom VIA serije 120.

“Ovi uređaji nude veliko navigacijsko iskustvo za vozače, uključujući i jedinstvene TomTom najomiljenije značajke, kao što su IQ Routes, napredno navođenje cestovnim trakama i EasyPort nosač. Ovu visokokvalitetnu navigaciju donosimo u Sloveniju i Hrvatsku po konkurentnim cijenama”, naglasio je Luca Tammaccaro, potpredsjednik TomTom-a za Italiju i Balkan.

TomTom Map Share – Ova tehnologija omogućuje vozačima da naprave ispravke svojih karata odmah na svome uređaju, kao i da prime korekcije od drugih korisnika putem MyTomTom-a (aplikacija za ažuriranje podataka u svakom trenutku putem računala).

EasyPort nosač – Ovaj nosač ima jedinstven, fleksibilan dizajn koji omogućuje korisnicima da pričvrste TomTom uređaj sigurno na željenu poziciju na vjetrobranskom staklu, koristeći jak, mehanički sustav zaključavanja. Pametan dizajn omogućuje vozaču da uredno sklopi nosač na TomTom uređaj te da ukloni cijelu jedinicu, bez brige o sklanjanju nosača odvojeno. Obzirom na zajedničku malu veličinu uređaja i nosača, više nije problem pronaći jednostavno i sigurno mjesto za pohranu uređaja u torbi.

IQ Routes – Pomoću ove tehnologije, iskustvo vožnje milijuna korisnika uređaja TomTom prenosi se u vozačeve karte, što čini ogromnu bazu podataka iskustva stvarnih korisnika, prikupljenih tijekom godina. Zahvaljujući IQ Routes, vozač dobije izračun svoje optimalne rute koja se temelji na stvarnim podacima o brzini na cestama, a ne samo o maksimalnim ograničenjima brzine, uzimajući u obzir sve što bi vozače moglo usporiti (zauzeta čvorišta, zebra prijelazi, pa čak i gužve za kupovinu).

Serije TomTom START i VIA dolaze s predinstaliranim detaljnim kartama država, gdje je za kartu Slovenije uključeno preko 105.000 km cesta, a za Hrvatsku 90.000 km cesta te cca 7.000 točaka interesa u svakoj državi.

Serije Start i Via bit će distribuirane preko Eurovision distributera. Uređaji će se moći kupiti kod trgovaca potrošačke elektronike, neovisnih trgovaca automobilskom opremom i putem službene TomTom stranice od prosinca 2011. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od cca 1200 kn (START 20), odnosno cca 1500 kn (VIA 120).

Izvor: TomTom PR

Similar Posts: