USB memorije tvrtke Corsair već su dulje vrijeme dostupne na tržištu, no iz nekog razloga nismo ih još stigli recenzirati na stranicama PC Zenith-a. Ova nepravda je sada ispravljena, a prvi model koji ćemo testirati član je nešto elitnije serije ovog proizvođača. Corsair Survivor Flash Drive je nesvakidašnja memorija ne samo po pitanju iznadprosječne brzine čitanja i zapisivanja podataka, već zbog samog kućišta unutar kojeg se nalazi. Čisti strojno obrađeni aluminij, dizajn otporan na udarce i vodu (čak do 200 metara!), te 10 godišnja garancija pokazatelji su da ova memorija nije samo za uredsko prebacivanje podataka. Bilo da ste jako zabrinuti za integritet svojih podataka ili intenzivno koristite svoje računalo na ekspedicijama po Himalaji, Corsair Survivor nudi jedinstveno rješenje za vas…

--

Specifikacije

  • Kapacitet: 8 GB
  • Vodootpornost: 200 metara
  • Sučelje: USB2.0 / USB1.1
  • Jamstvo: 10 godina
  • Priloženi softver: True Crypt
  • Dimenzije: 82×21 mm

Obično pakiranje, neobičan sadržaj

U prozirnom plastičnom pakiranju zavarenom na svojim rubovima nalazi se jasno izložen Surivovr memorijski stick, a maskirne boje kartona oko njega daju pravi “vojni štih” čitavom proizvodu. Na stražnjoj strani nalazi se kvadratično ispupčenje unutar kojega se nazire produžni USB kabel za one kojima su USB priključci na teško dostupnom mjestu, te jedna mala ekstravaganca – vojna pločica na metalnoj ogrlici u stilu onih kakve vidimo da nose marinci u američkim filmovima. Na pločici je otisnut logotip i ime proizvođača memorije, što je sve u svemu zgodan mali bonus cijelom paketu.

U sljedećem filmiću možete pogledati sadržaj pakiranja, te otvaranje kućišta memorije:


Corsair Survivor packaging [Croatian] from Darco on Vimeo.

Što se samog proizvoda tiče, on je nešto najbolje odrađeno što smo imali prilike vidjeti. Kvaliteta izrade je na vrlo visokom nivou, aluminij je kako je i navedeno u specifikacijama obrađen ma CNC stroju, tako da nema sthova i neravnih bridova. Do memorije se dolazi odvrtanjem vijka na strani gdje se nalazi tanji gumeni prsten, a na kojem je također navedeno u kojem se smjeru otvara, a u kojem zatvara kućište. Kapacitet memorije je ispisan na vanjskom cilindru na naljepnici, te na samom USB priključku malo manje uočljivim otiskom.

Similar Posts:

« Previous Next »