Home Alone 2Film je drugi nastavak popularne komedije o dječaku koji ostane sam kod kuće. Nema se što puno za reći o filmu, smiješan je zabavan, posljednji sam u kući u kojem glavnog lika tumaći Maccaulay Culkin. Također u ostalim nastavcima ovog filma nećemo vidjeti nijednog glumaca ili glumicu koja su glumili u ovom i prethodnom nastavku ove komedije.

NFO

Režiser: Chris Columbus
Pisac: John Hughes (priča i likovi)
Datum izlaska: 20 studeni 1992 (USA)
Žanr: akcija/komedija/obiteljski

SADRŽAJ

Ovo je drugi nastavak popularne komedije o nestašnom dječaku koji zbog svog nestašluka ostane sam kod kuće. Ponovno ista priča kao i u prvom filmu samo malo drugačija. Mali Kevin opet je ostao sam, no ovaj put ga obitelj nije ostavila samog kod kuće, nego se on izgubio na aerodromu i umjesto na u Miamiju, Kevin završava u New Yorku.

Home Alone 2 screenshotHome Alone 2 screenshot

No, da se vratim na početak i kažem kako je sve počelo. Kevinova obitelj ponovno je zaspala i umalo zakasnila na taksi koji ih vozi na aerodrom. Zbog žurbe na aerodromu, odnosno trčanja na avion, ali i Kevinove nepažnje obitelj ga opet izgubi. Kako? Kevin je trčeći na avion malo zastao kako bi zamijenio baterije na kameri i umjesto za ocem otišao je za krivim čovjekom u krivi avion. Tu počinje pustolovina. Njegova obitelj na aerodromu u Miamiju pri predaji stvari po drugi put vidi da se Kevin opet izgubio. U međuvremenu Kevin shvaća da je ušao u krivi avion i na aerodrumu shvati da je on zapravo u New Yorku, a njegovi na Floridi.
Kevin je prije nego se izgubio imao očevu torbu kod sebe, a zajedno s torbom i očevu karticu, koju će „peglati“ po New Yorku. U isto vrijeme provalnici iz prvog filma Harry i Marv pobjegli su iz zatvora i nalaze se ni više ni manje nego u New Yorku. Kevin ih susretne na semaforu u New Yorku i oni ga zgrabe, no on se lukavo izvuče, tako da jednu gospođu uhvati za stražnjicu, ona pomisli da je to učinio Marv i udari ga na što ovaj padne na pod, no Kevin kaže kako je to učinio Harry te gospođa udari i njega. Kevin uspijeva pobjeći, stiže u hotel u kojem se prijavljuje pod očevim imenom.

Home Alone 2 screenshot Home Alone 2 screenshot

Nakon nekog vremena, osoblje hotela shvati da ih Kevin navlači za nos i da je zapravo sam u hotelu, a ne sa ocem kako je on to njima rekao. Kad ga pokušaju uhvatiti Kevin pobjegne i ostaje lutati ulicama New Yorka. U parku upoznaje gospođu koja hrani golube, ali koja s nikim ne razgovara, no to će Kevin ubrzo promjeniti. Kada čuje da se Harry i Marv spremaju opljačkati dućan koji će svoj utržak dati za dječju bolnicu Kevin ih odluči spriječiti. U New Yorku njegov stric ima kuću, no ne živi u njoj, jer kuća je u lošem stanju, no to će Kevinu pomoći da se osigura od provlanika, ukoliko budu pošli za njim. Na badnju večer Harry i Marv odluče opljačkati dućan s igračkama, čiji je utržak namijenjen dječjoj bolnici. Kevin ih slika, kako bi imao dokaze za policiju da što lakše mogu uhvatiti provlanike. Baci kamen, razbije staklo na izlogu, alarm se upali, i provlanici krenu za njim. On na vrijeme uspije stići u stričevu kuću i sakriti se provalnicima. Oni ga pronalaze,viknu mu da im baci fotoaparat i kažu da mu neće ništa, no Kevin umjesto fotoaparata počne bacati cigle i gađati provalnike. Oni ponovno upadaju u njegove zamke. Na kraju ga uspiju uhvatiti, a ovaj put ga spašava žena koja hrani golube. Baci hranu za golube na njih. Na kraju filma Kevin se vraća kući.

DOJMOVI

Film je drugi nastavak popularne komedije o dječaku koji ostane sam kod kuće. Nema se što puno za reći o filmu, smiješan je zabavan, posljednji sam u kući u kojem glavnog lika tumaći Maccaulay Culkin. Također u ostalim nastavcima ovog filma nećemo vidjeti nijednog glumaca ili glumicu koja su glumili u ovom i prethodnom nastavku ove komedije. Ne propusite ovaj film, ali ni nastavke koji slijede. Savjetujem vam da ako niste pogledate ovaj film nećete pogriješiti.

MOJA OCJENA: 9,3/10

BY: SPIKE

Similar Posts: